Χρόνος Προετοιμασίας: 60’
Xρόνος Μαγειρέματος: 20’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4 άτομα
Υλικά
140 γρ. αλεύρι
240ml γάλα
1 αυγό
½ κ.γ. baking powder
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
¼ κ.γ. λευκό ξύδι
30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Αλάτι
Για την κρέμα Bueno
60 γρ. ρόφημα σοκολάτας Marchoc με γεύση Bueno
150ml γάλα
40 γρ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
Φουντούκι, τριμμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και τη μαγειρική σόδα.
Στο μπλέντερ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για 1’ σκεπάζουμε το μείγμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30’.
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε με το βούτυρο.
Ρίχνουμε το μείγμα δημιουργώντας τηγανίτες και τις ψήνουμε μέχρι να αρχίζουν να βγάζουν φουσκάλες στην επιφάνεια.
Γυρίζουμε τις τηγανίτες από την άλλη πλευρά και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Η κρέμα Bueno
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γάλα με το ρόφημα σοκολάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά για 1’.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, με σύρμα, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε τα pancakes με τη ζεστή κρέμα Bueno και τριμμένο φουντούκι!
Tips: Μπορούμε αντί για γάλα να χρησιμοποιήσουμε και κρέμα γάλακτος