Cake γεμιστό με μασκαρπόνε και σοκολάτα φράουλα

July 21, 2021

Χρόνος Προετοιμασίας: 120’
Xρόνος Αναμονής: 2 ώρες
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο
Μερίδες: 6-8 άτομα

Υλικά

  • Για το κέικ σοκολάτας
    210 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
    240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    250 γρ. καστανή ζάχαρη
    200ml νερό
    160 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
    10 γρ. κακάο
    3 αυγά
    1 κάψουλα βανιλλίνη
    ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Για την κρέμα σοκολάτα-φράουλα
    100 γρ. σοκολάτα φράουλα Marchoc
    100 γρ. βούτυρο, κρύο
    100 γρ. μασκαρπόνε, κρύο
    350 γρ. ζάχαρη άχνη
    2 κ.σ. γάλα
    1 κάψουλα βανιλλίνη

 

  • Επιπλέον θα χρειαστούμε
    100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
    Φράουλες

 

Εκτέλεση

Η κρέμα σοκολάτα-φράουλα

Στο μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο για 3’, προσθέτουμε το ρόφημα σοκολάτας Marchoc, την άχνη, τη βανιλλίνη, το γάλα και χτυπάμε για 3’.

Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το κέικ.

 

Για το κέικ

Βράζουμε το νερό με την κουβερτούρα, τη ζάχαρη και το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά να ώστε να λιώσουν τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα 10’ να κρυώσει.

Προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι, το κακάο, τη βανιλλίνη και το αλάτι.

Μεταφέρουμε σε ανοιγόμενη αντικολλητική φόρμα ψησίματος 24εκ. και ψήνουμε για περίπου 50’ στους 180ο C, στο αερόθερμο.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε 2 ίσια παντεσπάνια, χρησιμοποιώντας κοφτερό μαχαίρι.

Αλείφουμε το ένα παντεσπάνι με τα ¾ της κρέμας και σκεπάζουμε με το άλλο.

Αλείφουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60’.

Τέλος περιχύνουμε με την κουβερτούρα, διακοσμούμε με τις φράουλες και απολαμβάνουμε.

Tip: Μπορούμε να αλείψουμε το κέικ και με μαρμελάδα φράουλα